Invalidske kvote

Nadomestno izpolnjevanje invalidskih kvot

Kvotni sistem zaposlovanja invalidov pomeni obvezno zaposlovanje določenega števila invalidov ali sklepanje poslovnih pogodb v predpisani višini (nadomestna izpolnitev kvote) ali pa plačevanje prispevkov za namene pospeševanja zaposlovanja invalidov v Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije. 

Naši poslovni partnerji, ki kot delodajalci sami ne zaposlujejo invalidov ali zaposlujejo manjše število invalidov kot je predpisano glede na dejavnost, imajo po zakonu možnost nadomestne izpolnitve kvote, za katero se šteje sklenitev poslovne pogodbe z zaposlitvenim centrom ali invalidskim podjetjem.  

Glede na to, da ima podjetje Sončna pot d.o.o. status zaposlitvenega centra, lahko vsi zavezanci za izpolnjevanje kvote, ki nimajo zaposlenih dovolj invalidov in ki imajo hkrati tudi potrebe po storitvah iz našega poslovnega programa, v okviru pogodbe o poslovnem sodelovanju izkoristijo zakonsko rešitev nadomestne izpolnitve kvote.

Podjetje, ki se odloči za tovrstno sodelovanje z našim podjetjem, lahko na letnem nivoju prihrani nekaj tisoč evrov za vsakega manjkajočega invalida pod predpisano kvoto.

Za vse dodatne informacije o nadomestnem izpolnjevanju kvote nas še danes pokličite ali pošljite vpraševanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

Več o nadomestnem izpolnjevanju kvote si lahko preberete na spodnji povezavi:

  • Invalidski sklad (več)